Tájékoztató ülnökválasztásról

Magyarország Alaptörvénye "A bíróság" fejezetének 27. cikk (2) bekezdése értelmében törvény által meghatározott ügyekben és módon nem hivatásos bírák is részt vesznek az ítélkezésben.

Magyarország Köztársasági elnöke a 2019. évi ülnökválasztás időpontját március 7. és április 30. napja közé eső időszakra tűzte ki.

A Bicskei Járásbíróság esetében 6 fő fiatalkorúak büntetőügyeiben eljáró ülnököt kell megválasztani.

Az alábbi hivatkozáson elérhetők a jelöléshez, a jelölés elfogadásához szükséges nyomtatványok, valamint az ülnökök jogaira, kötelezettségeira vonatkozó tájékoztató is. 

Fórummal, tanácsadással várják az érdeklődőket a Fogyasztóvédelmi világnapon

A Fejér Megyei Kormányhivatal hagyományosan programokat, fórumot rendez a Fogyasztóvédelem világnapja alkalmából. Ebben az évben a hatóság munkatársai március 13-án, szerdán 10-12 óra között várják a fogyasztókat és az érdeklődőket a székesfehérvári Auchan Áruházban.

A program keretében a hatóság interaktív játék mellett lehetőséget teremt a fogyasztók és a fogyasztóvédelmi szakemberek közötti beszélgetésre, tájékoztatásra és tanácsadásra. Tisztelettel várunk a helyszínen minden kedves érdeklődőt!

A székesfehérvári esemény aktualitását a fogyasztók március 15-ei világnapja adja. John F. Kennedy amerikai elnök ugyanis - 1962-ben - ezen a napon hirdette ki a négy alapvető fogyasztói jogot összefoglaló történelmi nyilatkozatát. A biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez való alapvető jogok 1985-ben az alapvető szükségletekhez, a kárpótláshoz, a felvilágosításhoz és az egészséges környezethez való jogokkal egészültek ki. A mai napig ezek az alapelvek határozzák meg a fogyasztóvédelmi jogokat.

(Fejér Megyei Kormányhivatal)

Tájékoztató a téli rezsicsökkentésről

Örömmel tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a téli rezsicsökkentésen belül propán-bután gázpalackot igénylő háztartások számára a palackot a Falusi Bolt Kft. 18. számú boltja biztosítja (Vértesacsa, Vörösmarty utca 5., a posta melletti kisbolt)!

A gázpalackot igénylőkhöz való eljuttatásának gyors lebonyolítása érdekében kérjük, hogy a jogosultságot igazoló dokumentumot a jövő hét folyamán (február 25. - március 1.) hétfő, kedd, csütörtök 8 és 15.30 között, pénteken 8 és 12 óra között minden jogosult legyen szíves átvenni hivatalunkban!

Fontos, hogy minél előbb mindenkihez eljusson az igazolás, mert az a boltban be kell mutatni!

A gázpalackot kizárólag a dokumentumban megjelelölt személynek adják át! A szállítást mindenkinek egyénileg, saját költségén kell megoldania!

 

Kovács Zoltán
polgármester

1. oldal / 30