DÁTUM2022 May
Csütörtök 26

Szúnyoggyérítéssel kapcsolatos tájékoztatás

FaceBook

Az elmúlt időszakban környezetünkben megjelent nagyszámú szúnyog miatt Önkormányzatunk a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságához fordult szúnyoggyérítés kérésével.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ tájékoztatása szerint az országos szúnyoggyérítési program keretében a BM OKF GEK által megbízott szakértők folyamatosan monitorozzák a csípőszúnyog tenyészőhelyek állapotát. A szúnyoggyérítés területi kijelölése, a tényleges kezelések a szúnyogártalom mértékét monitorozó szakértői javaslatok alapján kerülnek meghatározásra, amely alapján a kezelések kizárólag szakmai alapon és ütemezetten történnek. Vértesacsa községet kijelöltük monitoring területnek, a továbbiakban a szakértői vizsgálatok eredménye alapján – amennyiben az jelentős szúnyogártalmat állapít meg, valamint a térségben várható a szúnyogártalom megléte – a terület kezelését elrendeljük.

A szúnyoggyérítésről szóló összefoglaló cikkek, heti ütemtervek (minden hét első munkanapján) és egyéb információk a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján a „Lakosság – Szúnyoggyérítés” menüpont alatt folyamatosan közzétételre kerülnek.

A szúnyogok számának csökkentésében, különösen a lakóterületeken a lakosság aktív közreműködése is fontos, a ház körüli tenyészőhelyek felszámolásával nagymértékben hozzájárulhatnak a szervezett védekezés sikeréhez. Kérem, segítse szervezetünk munkáját és az országos program sikerét együttműködésével. A szúnyogok ártalmával és az ellenük való egyéni védekezés lehetőségeivel kapcsolatban a Nemzeti Népegészségügyi Központ egy plakátot (felhívást) és egy tájékoztató anyagot készített, amelyek az alábbi linkeken elérhetőek, letölthetőek: https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/WN_lakossagi_tajekoztato/szunyog_plakat.html

https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/WN_lakossagi_tajekoztato/szunyog_tajekoztato.html