DÁTUM2023 Nov
Szerda 29

FaceBook

Sajtóközlemény

 

Lezárult „Vértesacsai Szivárvány Német Nemzetiségi Óvoda felújítása”

 

2019/09/14

 

Megvalósult Vértesacsa Község Önkormányzatának „Vértesacsai Szivárvány Német Nemzetiségi Óvoda felújítása” című projektje. Az 55,03 millió Ft európai uniós támogatás eredményeként kívül-belül megújult a településen található óvoda épülete.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, mely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból, vissza nem térítendő támogatás formájában került finanszírozásra.

A TOP-1.4.1-15 kódszámú, „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című pályázati felhívásra nyújtotta be pályázatát, Vértesacsa Község Önkormányzata.

A projekt célja a három csoportos, kétszintes, Vértesacsai Szivárvány Német Nemzetiségi Óvoda meglévő épületének épületvillamossági és energiahatékonysági felújítása, külső hőszigetelése, fűtéskorszerűsítése (radiátorok és fűtéscsövek cseréje, kondenzációs gázkazán beépítése), és projektarányos akadálymentesítése, gyenge-, és erősáramú rendszer megújítása, komplett épületvillamossági felújítása, teljes vezeték- és szerelvénycseréje volt.

A projekt eredményeként az intézményben felhasználásra kerülő energia előállítása megújuló erőforrással, napelemmel válik biztosítottá. A felújítás keretében megújult a gyermek vizesblokk helyiség valamint a helyiségek új padló- és csempeburkolata is elkészült és a szükséges tisztasági festések is megtörténhettek. Egy akadálymentes mosdó is kialakításra került.

Továbbá új, minden előírásnak megfelelő étellift került beépítésre és beüzemelésre.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

 

A projekt megvalósítója: Vértesacsa Község Önkormányzata

A projekt megvalósítási ideje: 2017.08.01.-2019.09.14.

A projektzárás dátuma: 2019.09.14.

 

A projektről bővebb információt a http://www.vertesacsa.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Kovács Zoltán polgármestertől

+36 (22) 594 040

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.