DÁTUM2023 Sep
Vasárnap 24

Telefonos előjegyzéssel indulnak újra az egészségügyi ellátások

FaceBook

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban 2020. május 4-től az alábbi rendben kezdi meg az ellátásokat.

Tekintettel arra, hogy Fejér megye a legfertőzöttebb megyék közé tartozik, az elektív műtéti ellátásokat május hónapban nem indítják el. A fekvőbeteg ellátásban a tatabányai kórház zárlata miatt megnövekedett a területi ellátási kötelezettségük, ez dolgozóikra fokozott terhet ró. A fentiek ismeretében a kórházi ellátást az alábbiak szerint szervezik:

Járóbeteg szakellátások, ideértve a diagnosztikai és fogászati szakellátásokat is – újraindítása során rendelésre kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban tudnak beteget fogadni. Az egészségügyi szolgáltatónak és a betegeknek is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk az egyeztetett időpontok megtartására, a várókban töltött idő és személyek számának minimalizálására. A rendelőbe belépéskor hőmérséklet mérés szükséges, a betegek között legalább 1,5 méter távolságot kell biztosítani. Folyamatos fertőtlenítőszeres takarítást kell elvégezni, a dolgozók részére vírusölő hatású kézfertőtlenítőszert, szükség szerint védőeszközöket (védőköpeny, gumikesztyű, szájmaszk) kell biztosítani.

Működés:

A személyes találkozással járó vizsgálatokat továbbra is előzetes konzultációhoz kötji, ezért betegeiket telefon, e-mail, vagy meghatározott egyéb elektronikai eszközök használatával érik el.

Az előjegyzés fő szabálya óránként maximum 4 beteg vizsgálata.

 

Tehát a betegellátás az alábbiakban történik:

1. Minden esetben, kizárólag telefonon egyeztetett időpontban, óránként 4 beteget fogadhatnak. Időpontot csak rendelési időben tudnak adni. 

2. A váróterembe, rendelőbe csak maszkkal, vagy egyéb textillel eltakart szájjal, orral lehet belépni! Kézfertőtlenítő használata belépéskor kötelező, távozáskor ajánlott. Erre a célra a bejárat mellett helyeztek el kézfertőtlenítőt. Rendelőbe lépéskor testhőmérsékletet mérnek minden esetben, panasztól függetlenül.

3. A váróban csak egymástól 1,5-2 m távolságban szabad tartózkodni. Ennek érdekében mindenki a megadott időpontra pontosan érkezzen, lehetőség szerint kísérő nélkül.

4. A járványügyi vészhelyzet idején lejárt szakorvosi javaslatok a következő fél évben érvényben maradnak.

 

Telefonszámok:

 

II. Járóbeteg-szakrendelő előjegyzést végző telefonszámai:

 

 22/535-651 (15-22) gyerek kartonozó

 22/535-540 (13-34) kis kartonozó

 22/535-522 (13-15) kis kartonozó

 22/535-684 nagy kartonozó

 

A telefonok gyakran túlterheltek, türelmet és megértést kérnek mindenkitől. Foglalt jelzés esetén próbálkozzanak később! Tájékoztatásuk szerint mind a dolgozók, mind az asszisztensek jelentős része a koronavírusos ellátása miatt eltérő munkahelyen és munkarendben dolgozik, ezért a korábbi rendeléseket csak részlegesen tudják újraindítani. 

Részletek és aktuális információk a kórház honlapján érhetők el: http://www.fmkorhaz.hu/hirek/lakossagi-tajekoztatas