DÁTUM2021 Jan
Hétfő 18

Fórummal, tanácsadással várják az érdeklődőket a Fogyasztóvédelmi világnapon

FaceBook

A Fejér Megyei Kormányhivatal hagyományosan programokat, fórumot rendez a Fogyasztóvédelem világnapja alkalmából. Ebben az évben a hatóság munkatársai március 13-án, szerdán 10-12 óra között várják a fogyasztókat és az érdeklődőket a székesfehérvári Auchan Áruházban.

A program keretében a hatóság interaktív játék mellett lehetőséget teremt a fogyasztók és a fogyasztóvédelmi szakemberek közötti beszélgetésre, tájékoztatásra és tanácsadásra. Tisztelettel várunk a helyszínen minden kedves érdeklődőt!

A székesfehérvári esemény aktualitását a fogyasztók március 15-ei világnapja adja. John F. Kennedy amerikai elnök ugyanis - 1962-ben - ezen a napon hirdette ki a négy alapvető fogyasztói jogot összefoglaló történelmi nyilatkozatát. A biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez való alapvető jogok 1985-ben az alapvető szükségletekhez, a kárpótláshoz, a felvilágosításhoz és az egészséges környezethez való jogokkal egészültek ki. A mai napig ezek az alapelvek határozzák meg a fogyasztóvédelmi jogokat.

(Fejér Megyei Kormányhivatal)