DÁTUM2020 Feb
Hétfő 24

Cserélik a röntgengépeket a Bicskei Egészségügyi Központban

FaceBook

2018. október 8-tól 14-éig, hétfőtől vasárnapig a Bicskei Egészségügyi Központban a röntgengépek cseréje zajlik. Ezen idő alatt a röntgenfelvételek elkészítése helyben nem lehetséges. Annak érdekében, hogy szükség esetén a lehető leggyorsabban történjenek meg ezek a vizsgálatok, a tatabányai Szent Borbála Kórház röntgen osztálya fogadja betegeinket a következő módon:

  • Azok a betegek, akik a Bicskei Egészségügyi Központból, vagy a háziorvosi szolgálattól kapnak beutalót, a bicskei röntgen osztály irodája szervezésében kapnak vizsgálati lehetőséget Tatabányán.
  • A nem sürgős, halasztható vizsgálatok esetében tanácsoljuk, hogy várják meg az új berendezések telepítését.

Az új eszközökkel a vizsgálatok várhatóan október 15-én, hétfőn kezdődnek, az Országos Atomenergia Hivatal mérését követően.

A röntgengépek cseréjének idején az ultrahang vizsgálatok, valamint az október 8-ára előjegyzett mammográfiás vizsgálatok zavartalanul megtörténnek.

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy Bicske városa újabb nagyarányú orvostechnikai eszközfejlesztést hajt végre, az EFOP-2.2.19-17-2017-00032 számú pályázat keretében. Ennek része az új röntgen-felvételi berendezés direkt digitális eszközre történő cseréje, valamint az ugyancsak digitális mammográf beüzemelése. Ezekkel egy időben négy új ultrahang készülék és még számos orvostechnikai eszköz is fogja szolgálni betegeink gyógyulását, betegségeik megelőzését.

Felvilágosítás érdekében hívják a 22-567-559-es számon a röntgen osztályt, a 22-567-564, 22-567-550 es számokon az Egészségügyi Központ titkárságát.