Felhívás az október 2-i népszavazásra

Tisztelt Vértesacsai Választópolgárok!

Nyugat-Európa vezető politikusainak elhibázott döntései miatt embertömegek indultak el kontinensünk felé a jobb élet reményében. A letelepedni kívánók többségének gondolkodásmódja, vallási beállítottsága gyökeresen eltér Európa nemzetállamainak „őslakóiétól”.

Az ellenőrizetlen bevándorlás komoly biztonsági kockázatot jelent számunkra. A terrorizmus napi probléma lett Európában, e mellett növekedett a bűnözés is. Nem zárható ki, hogy egy olyan modernkori háború kezdetén vagyunk, melyre eddig még nem volt példa a történelemben.

Gondoljuk végig: míg az átlagos európai (magyar) családoknál jó, ha 2 gyermek születik, addig ez a szám ennek többszöröse a bevándorlóknál. Ilyen tendencia mellett nem lesz csoda az, ha elveszítjük a kultúránkat, az értékeinket, a (Nyugat-Európa által már megcsonkított) HAZÁNKAT.

Az október 2-án sorra kerülő népszavazásnak óriási jelentősége van Magyarország, és benne szűkebb hazánk, Vértesacsa számára is.

Támogassuk Magyarország Kormányának kezdeményezését! Ne engedjük, hogy ellenőrizetlen személyazonosságú bevándorlók ezreit telepítsék hazánkba!

Tisztelt Vértesacsai Választópolgárok!

Ezúton is arra kérem Önöket, hogy 2016.október 2-án vasárnap 6 és 19 óra között áldozzanak negyed órát szabadidejükből arra, hogy megerősítsük a Kormány álláspontját.

SZAVAZZUNK NEMMEL!

Kovács Zoltán polgármester

Köszönetnyilvánítás

Vértesacsa Község Önkormányzata és polgárai nevében köszönetemet fejezem ki a Művész Úrnak az általa felajánlott alkotásért. A festmény a házasságkötő teremet díszíti.

Kovács Zoltán
polgármester

Polgármesteri köszöntő a közösségi ház megnyitóján

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Vendégeink, Kedves Acsaiak!

Vértesacsa Község Önkormányzata nevében tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket a falu Közösségi Házának belső felújítás utáni megnyitó ünnepsége alkalmából.

Üdvözlöm a Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjét és aljegyzőjét, köszöntöm a helyi önkormányzati képviselőket, a Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetőit és képviselőit, a helyi civil szervezetek, vállalkozások, intézmények, egyházak vezetőit, tagjait.

Egy pályázati lehetőséget megragadva, a civil szervezetek bevonásával döntött önkormányzatunk arról, hogy lehetőségeinkhez mérten igyekszünk felújítani a falu kultúrházát és a volt könyvtár épületét. Közösen állapodtunk meg abban is, hogy a település szűkös anyagi lehetőségei miatt maximum 25 millió Ft értékben a Vértesacsáért Egyesület nevében adjuk be pályázatunkat, mert ha az önkormányzat lenne a pályázó a 27%-os Áfát is meg kellene fizetnünk, így veszítettünk volna 5 millió Ft-ot, az egyesületet viszont nem terheli ilyen kötelezettség, ezért a teljes 25 milliót fel lehet használni.

Bővebben: Polgármesteri köszöntő a közösségi ház megnyitóján