DÁTUM2023 Nov
Szerda 29

Rövid, fontos - danger

Tisztelt Lakosság!
 
A 2023. november 27. és december 1. közötti időszakban a rendelési idők a következőképpen változnak.
 
2023. november 27., hétfő: adminisztráció 9 és 11 óra között
2023. november 28., kedd: orvosi rendelés 14 és 16 óra között
2023. november 29., szerda: orvosi rendelés 7:30 és 10 óra között
2023. november 30., csütörtök: adminisztráció 9 és 11 óra között
2023. december 1., péntek: orvosi rendelés 12:30 és 14:30 között
 
Kedves betegeinket megkérjük, hogy aki aznap orvosi rendelésre jelentkezne a rendelés első órájában szíveskedjen megjelenni! A helyettesítést Dr. Nap Ágnes látja el.
 
A rendelőben elkezdtük az influenza oltások beadását. Aki szeretné igénybe venni, előjegyzés miatt kérjük hívja a rendelő telefonszámát: 0622594024
 
Megértésüket köszönjük!

Főoldal-reklám-közép

Lakossági tájékoztató a központi orvosi ügyeletek működéséről

FaceBook

Tisztelt Lakosok!

Ezúton kívánom tájékoztatni, hogy a Központi Alapellátási Orvosi Ügyeletre vonatkozó eljárásrend a kijárási korlátozások enyhítését követően sem változott

Továbbra is a járványügyi megfontolásokat figyelembe véve működik az ellátás, azaz az
ügyeletet felkereső lakosok ellátása csak kikérdezést követően - amennyiben bebizonyosodik, hogy nem koronavírus fertőzés gyanús esetről van szó – kezdődhet meg.
Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az orvosi ügyelet meghatározása jogszabály (47/2004. (V. 11.) ESzCsM rendelet az egészségügyi ellátás folyamatos működtetésének egyes szervezési kérdéseiről) szerint:

„ÜGYELETI SZOLGÁLAT A HÁZIORVOSOKNAK A SÜRGŐS - A KÖVETKEZŐ RENDELÉSI IDŐIG NEM HALASZTHATÓ - ORVOSI TEVÉKENYSÉGEK ELVÉGZÉSE CÉLJÁBÓL SZERVEZETT SZOLGÁLATA.

A koronavírus járvány időszakában közel 90%-ban csökkent az ügyeleti ellátást igénybe vevők száma, ami azt mutatja, hogy az orvosi ügyeleti ellátást igénybe vevők száma a koronavírus előtti időszakban indokolatlanul magas volt, s az esetek többségében az ügyeletet igénybe vevők panaszai nem igényeltek sürgősségi betegellátást. A koronavírus által okozott vészhelyzeti időszakban a lakosok tudatosan, azaz csak a valóban sürgős esetek során vették igénybe az ügyeleti ellátást!

Tisztelettel kérjük, hogy az enyhébb betegségre utaló tünetek jelentkezésekor szíveskedjenek időben háziorvosukhoz fordulni, az egészségi állapotuk mielőbbi helyreállításának érdekében, és csak akut, nem halasztható megbetegedések esetén vegyék igénybe az ügyeleti ellátást, és a több napja fennálló tünetekkel a háziorvosukat keressék fel!

Az orvosi ügyeletben ugyanis a teljes lakosságra egy orvos felügyel!

Az orvos indokolatlan terhelése a valóban súlyos betegek ellátását veszélyezteti egyfelől azzal, hogy az ellátás leköti a kapacitást, másfelől a terheléssel a következő betegeke ellátását egyre fáradtabb orvos végzi, amiből akár panasz is lehet.
(Leggyakrabban kommunikációs/stílusbeli panasz, azaz a doktorok felvetik a beérkező betegek felé, hogy miért nem a háziorvost keresték fel panaszaikkal.)

Köszönjük együttműködésüket!

Együtt sikerülhet!

Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft.